Companii

A&D Pharma recruteaza medici pentru a intra pe piata clinicilor private

12.01.2010, 23:25 76

A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic local cu afaceride 364,6 mil. euro in primele noua luni ale anului trecut, va intrape piata clinicilor private, in acest moment fiind in proces derecrutare de medici si asistenti medicali "pentru un viitorfurnizor de servicii medicale".

Reprezentantii grupului nu au oferit si alte informatii legatede acest proiect, insa pe site-urile de recrutare au fost publicateanunturi in care A&D Pharma cauta medici.

A&D Pharma ar deveni in acest fel a doua companie dinindustria de medicamente care se extinde in acest domeniu, dupa cePolisano, controlat de medicul Ilie Vonica, investeste in cliniciprivate, in centre de fertilizare in vitro si de dializa.Fondatorii A&D Pharma nu sunt insa straini de domeniulserviciilor medicale private, un business de 400 mil. euro anual,in conditiile in care ei controleaza Centrul Medical Diagnosis prinintermediul fondului de investitii Gemisa Investments, inca din2007.

Activitatea A&D Pharma s-a concentrat pana in acest momentpe afacerile cu medicamente, dezvoltand trei divizii. Cea maivizibila este reteaua de farmacii Sensiblu, care opreaza o retea decirca 220 de unitati, si care a avut cea mai mare crestere dingrup, de 41% in lei (22% in euro) in primele noua luni din 2009.Cea mai mare divizie este cea de distributie, Mediplus, insa maiexista si o firma de sales & marketing.

Intrarea pe piata serviciilor medicale private ar avea loc lascurt timp dupa ce grupul a anuntat integrarea operatiunilorfirmelor pe care fondatorii le aveau in regiune, respectiv Arishopdin Bulgaria si diviziile Ozone din Polonia, Ungaria, Slovacia siCehia, in urma unei tranzactii de 23,15 mil. euro. Aceasta miscareii asigura intrarea in pietele din regiune, si un business anualestimat de ZF la circa 60 mil. euro.

Anul 2010 a marcat insa si schimbarea sefului Sensiblu, dupa ceClaudiu Opran a renuntat la pozitia detinuta. Responsabilitatilesale au fost preluate de Robert Popescu, CEO al A&D Pharma.

In Romania lucreaza 50.000 de medici, potrivit datelorInstitutului de Statistica, iar salariul unui medic rezidentvariaza intre 170 si 340 de euro pe luna in sistemul medical destat.

Un medic cu experienta si recunoscut in piata, care lucreazaintr-o clinica sau intr-un spital privat castiga aproximativ 5.000- 8.000 de euro pe luna, iar in situatii exceptionale poate ajungela castiguri nete de peste 20.000 de euro pe luna.

A&D Pharma este listata incepand din 2006 pe piataprincipala a bursei din Londra, iar cele mai recente tranzactii aufost realizate la un pret de 3,9 euro pentru un GDR, nivel la carecapitalizarea este de 130 de milioane de euro.

Pachetul de control al A&D Pharma este detinut de oamenii deafaceri Walid Abboud, Ludovic Robert si Roger Akoury.

Un pachet minoritar se afla in mana managerilor, iar restul setranzactioneaza pe Bursa. In cadrul grupului lucreaza circa 3.000de oameni.

Businessul A&D Pharma

Sensiblu

  • este cea mai mare retea de farmacii din Romania, cu 220 deunitati;
  • a avut o crestere de 41% in lei (22% in euro) in primele noualuni ale anului trecut fata de perioada similara din 2008

Mediplus

  • este divizia de distributie a grupului cu afaceri de 266,3 mil.euro la noua luni;
  • are o cota de piata pe segmentul de spitale de 14,4%

Divizia de sale & marketing

  • este cea mai noua dintre diviziile grupului si se ocupa demarketingul si promovarea produselor din portofoliul companiilorcare nu sunt prezente direct in Romania;
  • a avut o scadere de 48% in lei (55% in euro) in primele noualuni ale anului trecut

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO