Companii

A devenit oficial: Carrefour a cumpărat 12.000 mp pentru amenajarea unui hipermarket în viitorul mall ParkLake Plaza din Titan

A devenit oficial: Carrefour a cumpărat 12.000 mp pentru...

Autor: Cristi Moga

18.09.2014, 12:46 1279

Grupul francez Carrefour, care operează în România o reţea cu 162 de magazine, 26 dintre acestea având format de hipermarket, a ajuns la o înţelegere cu dezvoltatorii mallului ParkLake Plaza din Titan pentru achiziţia unui spaţiu de 12.000 de metri pătraţi în viitorul centru comercial a cărui deschidere este programată în 2016.

Ziarul Financiar a scris despre negocierile purtate de Carrefour cu portughezii de la Sonae Sierra şi irlandezii de la Caelum Development încă din luna mai, când a apărut informaţia că francezii de la Cora cu care era semnat un contract de închiriere au decis să iasă din proiect.

Tranzacţia este oarecum atipică pentru strategia celor de la Carrefour din ultimii ani, când puţinele hipermarketuri deschise au fost amenajate în spaţii închiriate. În plus, la o distanţă de circa patru kilometri de mallul ParkLake, francezii vor opera un nou hipermarket într-un spaţiu închiriat în cadrul proiectului Mega Mall Pantelimon, care va fi deschis în primăvara anului viitor de sud-africanii de la NEPI.

Părţile implicate nu au oferit informaţii cu privire la valoarea tranzacţiei, care s-ar putea ridica la aproximativ 15 mil. euro, potrivit estimărilor ZF.

Investiţia totală în proiectul din apropierea parcului Titan este estimată la 180 de milioane de euro, în condiţiile în care suprafaţa comercială a mallului va fi de 70.000 de metri pătraţi. Dezvoltatorii spun că au contracte semnate sau agreate pentru 65% din suprafaţa viitorului centru comercial.

„Lucrările de construcţie avansează, am finalizat etapa săpăturilor şi vom începe acum lucrările de structură – suntem în grafic pentru deschiderea programată în anul 2016”, a declarat David Sharkey, CEO şi acţionar al companiei Caelum Development.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO