Companii

A plecat la rivalii de la Peugeot: Hakim Boutehra, fostul director al Renault Commercial Roumanie, preia şefia Stellantis (Peugeot-Citroen- Fiat-Chrysler) pentru zona Maghreb

A plecat la rivalii de la Peugeot: Hakim Boutehra, fostul...

Autor: Bogdan Alecu

12.03.2021, 10:00 300

Hakim Boutehra, cel care a condus Renault Commercial Roumanie în perioada august 2016 - februarie 2021, a preluat luna trecută funcţia de managing director în cadrul Stellantis pentru pieţele din Algeria, Tunisia şi Libia, având biroul în Maroc.

Stellantis reprezintă grupul auto format după fuziunea dintre PSA - Peugeot-Citroen şi FCA - Fiat-Chrysler Automobile. Concernul condus acum de Carlos Tavares, fosta mână dreaptă a lui Carlos Ghosn la Renault până în 2013, este al patrulea cel mai mare constructor mondial. Grupul format în ianuarie are în portofoliu 14 mărci auto pe trei continente, printre care Fiat, Peugeot, Citroen, Opel, Jeep, Ram şi Maserati şi 400.000 de angajaţi.

Înainte de a veni în România, Hakim Boutehra a fost directorul Renault pentru Orientul Mijlociu cu sediul în Dubai, unde a lucrat timp de aproape patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO