Companii

AB InBev a raportat o scădere surpriză a veniturilor în trimestrul al treilea. Analist: ”Este a cincea dezamăgire în ultimele şase trimestre”

AB InBev a raportat o scădere surpriză a veniturilor...

Autor: Ştefan Stan

28.10.2016, 10:04 77

Veniturile ajustate au scăzut cu 2%, potrivit unui anunţ al producătorului belgian. Analiştii se aşteptau la o creştere de 4,5%. Veniturile au crescut cu 2,8% pe o bază organică.

ABInbev a spus că nu se aşteaptă ca creşterea organică a vânzărilor să depăşească inflaţia în 2016, în condiţiile în care şi-a redus perspectivele pentru Brazilia pentru a doua oară consecutiv anul acesta.

”Este a cincea dezamăgire în ultimele şase trimestre”, a spus Eamonn Ferry, analist la Exane BNP Paribas, care a scris într-o notă învestitorilor. ”Starea ABInbev ar putea fi pusă sub semnul întrebării”.

AB Inbev, cea mai mare companie europeană ca valoare de piaţă, după preluarea de 103 miliarde de dolari a SABMiller, se alătură Nestle, Danone şi Unilever, care s-au luptat cu scăderea cererii şi infliaţiei din Brazilia.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO