Companii

Abandon la Merck

05.06.2003, 00:00 16



Compania farmaceutica germana Merck renunta la cercetarile din domeniul diabetului dupa o serie de rezultate dezamagitoare.Merck a declarat ca se va axa pe divizia farmaceutica consacrata tratarii cancerului, dupa ce a stopat dezvoltarea a doua medicamente experimentale - EML 16336, insulin mimetic si inhibitorul de reductaza aldoza IDD 676.



Decizia de a abandona cercetarea in domeniul diabetului este o lovitura dura pentru increderea in aceasta companie, care a fost cunoscuta pana de curand ca producatorul celui mai important medicament impotriva diabetului, potrivit Financial Times.



Actiunile Merck au fost supuse unei presiuni constante dupa ce vanzarile Glucophage, principalul sau medicament antidiabet, au scazut ca urmare a expirarii patentului, in 2002.



Bernhard Scheuble, director executiv al Merck, declara: "In cursul ultimelor luni, am avut numeroase motive pentru a fi optimisti in ceea ce priveste dezvoltarea unor medicamente in domeniul oncologiei, dar am fost foarte dezamagiti de evolutia cercetarilor asupra unor potentiale medicamente impotriva diabetului. In consecinta, trebuie sa ne concentram eforturile de cercetare si dezvoltare cu mai mare fermitate".



Declinul Glucophage a pus capat unei perioade de crestere constanta cu doua cifre pentru Merck, companie in fata careia apare spectrul unei lupte dificile pana la introducerea unui nou medicament pentru cancer.(A.B.)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO