Companii

Abris Capital: În ciclul investiţional ne propunem să dublăm sau să triplăm valoarea unei companii. „Fondul nostru este un investitor pe termen lung. Nu ne retragem de pe piaţă, rămânem cu companiile în care intrăm şi în perioadele bune, şi în cele mai puţin bune.“

Abris Capital: În ciclul investiţional ne propunem să...

Autor: Cristina Roşca

29.01.2020, 07:00 607

Fondul de private equity Abris Capital, care deţine în România patru companii, tatonează două-trei noi achi­zi­ţii, bugetul de investiţii pentru fiecare mutare fiind cu­prins între 30 şi 75 mil. euro.

Fondul deţine acum producătorul de hârtie Pehart Tec, firma IT GTS - Global Technical Group (pachet ma­jo­ritar), grupul Green Group activ în segmentul deşeu­ri­lor şi firma Dentotal Group activă în piaţa de stomatologie.

„Abris Capital are în permanenţă în analiză 2-3 companii, care pot fi în diverse stadii ale tranzacţiei. Ceea ce contează este potenţialul de dezvoltare, astfel că ne ui­tăm după companii mature, stabile şi care să aibă di­men­siunea necesară pentru a susţine o asemenea investiţie“, spu­ne Adrian Stănculescu, partener în cadrul Abris Capital şi lider al biroului din România.

Anul trecut, compania a făcut două mutări, şi anume, a cumpărat un pachet majoritar de acţiuni în cadrul firmei IT GTS - Global Technical Group şi firma Dentotal Group. Acestea s-au adăugat celorlalte două firme din portofoliu.

Fondul a făcut un singur exit local, respectiv compania de curierat Urgent Cargus vândută către un alt fond, Mid Europa Partners.

Abris investeşte pe termen lung, mai exact ciclul investiţional are o durată de viaţă de zece ani, timp în care fondul îşi propune să dubleze sau să tripleze valoarea unei companii.

„Nu ne schimbăm strategia de business în funcţie de contextul local. Nu ne retragem de pe piaţă, rămânem cu companiile în care intrăm şi în perioadele bune şi în cele mai puţin bune; în orice sistem economic există perioade ascendente şi descendente.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO