Companii

Abundenţa de băuturi de pe rafturi se vede în cifre: importurile de sucuri s-au dublat în ultimii şase ani

Abundenţa de băuturi de pe rafturi se vede în cifre:...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.01.2023, 11:36 183

Hell Energy, Chupa Chups, San Benedetto fi-Ga sunt doar câteva exemple de băuturi care nu sunt produse în România şi se află pe rafturile magazinelor şi ale reţelelor de benzinării.

Importurile de băuturi cu zahăr sau îndulcitori au ajuns în primele zece luni ale anului trecut la peste 212 milioane de litri, aproape dublu faţă de anul 2017, arată o analiză ZF pe baza datelor provizorii de la Institutul Naţional de Statistică (INS). În valoare, importurile au fost de 180 de milioane de euro, faţă de 81 de milioane de euro în 2017. Astfel, expansiunea comerţului modern, dar şi a magazinelor online şi a benzinăriilor, se vede şi în sectorul băuturilor răcoritoare. Iar jucătorii din comerţ au pariat şi pe diversificarea portofoliului cu produse care nu se fabrică neapărat în România sau cu mărci proprii realizate în alte ţări.

 În acest fel, au apărut pe piaţă băuturi cu arome şi branduri realizate pe plan extern şi nu produse neapărat de marii jucători Coca-Cola HBC sau PepsiCo. Un exemplu este brandul de băuturi energizante Hell Energy din Ungaria, care a devenit unul dintre cei mai mari importatori de băuturi, confom datelor transmise de INS. De altfel, Hell Energy a derulat o investiţie de 18 milioane de euro, dar nu într-o unitate de producţie ci în birouri şi un depozit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO