Companii

Accor: Europenii vor să cheltuiască cu 39% mai mult vacanţe în acest an decât în 2019; în topul preferinţelor sunt vacanţele pe plajă, iar destinaţia nr.1 este Italia

Accor: Europenii vor să cheltuiască cu 39% mai mult...

Autor: Roxana Rosu

08.02.2022, 12:50 235

Piaţa de travel dă semne de optimism în 2022, cu privire la revenirea călătoriilor, europenii intenţionând să cheltuiască în medie cu 39% mai mult vacanţe în acest an decât în 2019 şi să facă în medie patru călătorii, arată un studiu realizat de Accor.

La sondaj au participat 6.000 de persoane din cinci ţări - Marea Britanie, Olanda, Germania, Polonia şi Rusia, iar în ciuda recentelor bariere puse de variantele Delta şi Omicron peste 80% dintre respondenţi intenţionează să călătorească în 2022.  

În topul preferinţelor se află vacanţele pe plajă, o treime dintre respondenţi având în plan astfel de destinaşii.

De asemenea, un sfert dintre participanţi vor să meargă în citybreak, iar 30% ar vrea să meargă undeva la ţară, în natură în 2022.

Omicron a dublat dorinţa participanţilor de a-şi explora propria ţară - la sfârşitul anului 2021, doar 14% dintre călători plănuiau vacanţe prelungite (”staycation”), iar la începutul anului 2022 acest număr s-a dublat la 28%.

După doi ani dificili, 14% dintre europeni aspiră la luxul absolut şi plănuiesc călătoria vieţii lor pentru a compensa toate călătoriile pierdute în anii pandemiei.

Italia a fost identificată ca fiind destinaţia numărul unu pentru călătorii din Europa. În plus, 55% dintre cei intervievaţi intenţionează să îşi limiteze călătoriile la Europa, iar dintre cei care doresc să exploreze dincolo de graniţele continentului, 13% plănuiesc călătorii în America de Nord şi 11% în Asia de Sud-Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO