Companii

ACE incepe sa lucreze pentru Renault si Citroen

22.03.2006, 00:00 19

Compania ACE Romania, producator de componente electrice pentru automobile, va incepe in cateva luni sa produca pentru modele Clio si Megane ale Renault, precum si pentru Citroen.

"Cu Renault suntem in discutii de cateva luni, iar anul acesta se vor concretiza primele proiecte. Productia pentru ei va fi realizata pentru moment la Cluj, insa, daca aceasta colaborare va continua, vom transfera o parte din comenzi si pentru noua fabrica din Dej", a declarat Antonio Soria Barranco, general manager al ACE Romania.

El a adaugat ca, incepand cu luna mai, ACE Romania va demara productia de cabluri pentru Citroen.

"Aceasta colaborare se va concretiza in doua proiecte, cuprinzand doua tipuri de cabluri simple. Ne aflam in diferite stadii de negociere si cu alte mari companii constructoare de masini", a mai spus Barranco. Pana in acest moment, principalii clienti ai companiei au fost Seat, Volkswagen, Audi si Skoda.

"Pe langa noii clienti cu care suntem in discutii, avem semnale si din partea clientilor nostri mai vechi, care intentioneaza sa ne ofere noi produse in lucru", a precizat managerul ACE Romania.

Compania, cu capital spaniol, deruleaza in prezent o investitie de 1,5 mil. euro in construirea noii facilitati de productie de la Dej, iar potrivit conducerii companiei, investitiile in utilajele necesare noii fabrici se vor cifra la aproximativ 7 mil. euro.

Pana la finalizarea investitiei, compania a inchiriat la Dej un spatiu de aproximativ 1.300 de metri patrati, unde va incepe sa produca din aprilie. Reprezentantii companiei estimeaza pentru acest an o crestere de cel putin 30% a cifrei de afaceri - fata de cele 12 mil. euro inregistrate in 2005, ca urmare a demararii productiei la Dej. anca.rif@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO