Companii

Achiziţie pe piaţa IT: AROBS Transilvania Software, controlată de antreprenorul clujean Voicu Oprean, cumpără pachetul majoritar de acţiun la firma Syderal Polska, producător de software din Gdansk, cu afaceri de 1 milion euro în 2022

Achiziţie pe piaţa IT: AROBS Transilvania Software,...

Autor: Roxana Rosu

02.02.2023, 08:58 1058

AROBS Transilvania Software (simbol bursier AROBS), companie românească de IT controlată de antreprenorul clujean Voicu Oprean, a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni, de 94%, la firma Syderal Polska, producător de software din Gdansk, cu afaceri de 1 milion euro în 2022.

Syderal Polska a fost înfiinţată în anul 2016 şi are o echipă formată din 28 de specialişti în furnizarea de soluţii software şi hardware pentru nevoile clienţilor cu activitate în sectorul aerospaţial.

Achiziţia ajută intrarea Arobs pe piaţa poloneză şi susţine consolidarea expertizei de afaceri în sistemele embedded, cu accent pe tehnologia automotive, aerospaţială, medicală şi marina, se arată într-un comunicat publicat la BVB.

Compania poloneză implementează proiecte pentru Agenţia Spaţială Europeană (ESA) şi lucrează la proiecte de cercetare şi dezvoltare finanţate prin Centrul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare (NCBiR) din Polonia.

Managementul societăţii va fi asigurat în continuare de Michal Drogosz, actualul CEO, care va rămâne şi acţionar, cu o participaţie de 6%.

Rezultatele financiare ale SYDERAL Polska vor fi incluse în consolidare începând cu anul 2023.

În luna ianuarie, Arobs a mai anunţat o achiziţie, a Centrului de Soft GPS SRL, cunoscută pe piaţă sub brandul CDS, o companie românească specializată în furnizarea de soluţii pentru managementul de flotă. 

AROBS Transilvania Software este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piaţă de aproximativ 854 milioane de lei.

Compania a înregistrat în primele nouă luni din 2022 o cifră de afaceri consolidate de 212 milioane lei şi un profit net de 38 milioane lei.

Arobs are sediul central în ClujNapoca şi birouri regionale operaţionale în Bucureşti, Iaşi, Târgu Mureş, Baia Mare, Suceava şi Arad.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO