Companii

Actionarii Alexandrion vin cu 20 mil. euro pentru o fabrica de cuart

12.10.2008, 15:44 145

Producatorul de materiale de constructii pentru finisaje Sidera, parte a Alexandrion Grup, care detine o fabrica de cuart in Constanta, va investi 20 de milioane de euro anul viitor intr-o noua linie de productie prin care intentioneaza sa-si majoreze de circa patru ori capacitatea de productie. In urma unui proces de reorganizare care a avut loc anul acesta, compania Robstone Products si-a schimbat numele in Sidera.

"Vom achizitiona o linie tehnologica de productie care ne va permite sa extindem productia si sa realizam placi de cuart de dimensiuni mari", a declarat Berk Kuter, CEO al Sidera. Compania detine in Constanta o fabrica pe o suprafata de 40.000 de metri patrati, din care aproximativ 10.000 de metri patrati reprezinta capacitati de productie.
In urma investitiei pentru cresterea capacitatii de productie, compania vizeaza in 2009 o cifra de afaceri de aproximativ 30 de milioane de euro.
"Vom creste capacitatea de productie de la 220.000 de metri patrati anual la 800.000 de metri patrati si ne vom repozitiona din punctul de vedere al produselor oferite", a spus Kuter. Compania producatoare de placi de cuart, care a inregistrat anul trecut 2,5 milioane de euro, livreaza pe piata romaneasca 20% din productia totala, iar dupa ce isi va mari capacitatea de productie intentioneaza sa vanda 35% din produsele sale in Romania, restul fiind exportat pe piata internationala.
"Consumul de cuart pe piata romaneasca este inca foarte redus, de zece ori mai mic decat media europeana. Dorim sa crestem atentia romanilor asupra acestui material care este foarte folosit in strainatate", a spus el.
El a mai precizat ca in urmatorii cinci ani compania va mai achizitiona doua linii de productie pe care le va deschide in alte orase decat Constanta.
"Desi piata produselor din cuart este la inceput, se observa o cerere in crestere in randul utilizatorilor profesionisti in primul rand, dar si in randul utilizatorilor domestici. Deschiderea mai multor linii de productie va pozitiona compania Sidera ca locomotiva a grupului Alexandrion in urmatorii ani", a mentionat el.
Compania are 40 de angajati in momentul de fata si va mai angaja inca 80 de oameni pentru noua linie de productie.
Fosta companie Robstone Products l-a adus anul acesta la conducere pe Berk Kuter, pozitia de director executiv fiind ocupata anterior de Angelos Petropoulos, in urma reorganizarii la nivelul intregii companii.
Sidera mai detine filiale in Brazilia, Germania, China si planuieste sa mai deschida filiale in SUA si Marea Britanie. Compania, care activeaza pe piata materielelor de constructii pentru finisaje din 2003, ofera produse din cuart pentru placari interioare orizontale si verticale, blaturi pentru bucatarie si baie, trepte si alte aplicatii.
Grupul Alexandrion, al carui pachet majoritar este detinut de Salameh Nawaf, mai deruleaza activitati in industria bauturilor alcoolice, productia de hartie si auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO