Companii

Acţionarii Borsec pregătesc investiţii de 30-40 mil. euro pentru brandurile de ape, sucuri şi bere

Autor: Georgiana Mihalache

07.06.2018, 00:07 1892

Romaqua, cel mai mare grup cu capital privat românesc din industria băuturilor şi cel mai mare angajator din sector, va investi între 30 şi 40 mil. euro în următorul an pen­tru reno­va­­rea fabricilor actuale, în noi tehnologii, dar şi pentru a dez­­volta o nouă fabrică în localitatea Azuga din judeţul Braşov.

„Am creionat un plan de investiţii care sunt estimate la 30-40 mil. euro, cu pondere mare pe tehnologie, surse noi de apă şi logistică. Deocamdată nu aş putea să spun mai multe pentru că nu le-am prioritizat, analizăm unde ar trebui să intrăm prima dată“, a spus Nicolae Palfi, acţionar al Romaqua, la un eveniment organizat la Sebeş de com­panie. Romaqua este deţinută de Nicolae Palfi şi Octavian Creţu.

Romaqua Group are circa 2.000 de angajaţi care lu­crea­ză în fabricile din Bucureşti (pentru preforme din plastic), Buşteni (pentru Aquatique şi Giusto), Borsec (pentru bran­dul de apă minerală naturală Borsec şi băuturile răcoritoare în recipiente de mici dimensiuni Giusto), Stânceni (pentru apa Stânceni) şi la Lancrăm din Alba (pentru berile Albacher, Dorfer etc.).

Romaqua Group este cea mai mare companie antre­pre­no­rială românească din sectorul băuturilor, piaţă unde con­cu­rează cu giganţii Coca-Cola HBC, Ursus, Heineken şi PepsiCo. „Suntem pe locul patru consolidat pe ţară într-o piaţă dominată de multinaţionale. Noi când am intrat, am intrat pe descreşterea pieţei. Orice investiţie iniţială este mare, dar ea se scoate pe urmă cu costuri mai mici, unitare“, a conclu­zionat Octavian Creţu, acţionar majoritar al Romaqua, prezent şi el la eveniment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO