Companii

Actionarii Elit Cugir investesc 20 mil. euro in mezeluri

05.06.2007, 20:02 243

Producatorul de mezeluri Elit din Cugir, detinut de omul de afaceri Dorin Mateiu, va investi anul acesta 20 de milioane de euro pentru a intra pe piata de carne proaspata si pentru a extinde capacitatea de productie din judetul Alba.
"Piata romaneasca duce lipsa ce carne proaspata, iar prin intermediul investitiilor pe care le vom realiza anul acesta, speram ca vom putea sa producem anul viitor chiar 30-40 de tone de carne proaspata pe zi, reducand astfel la jumatate importurile", a declarat Florin Filipescu, directorul de vanzari al companiei.
Elit a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 50 de milioane de euro si un profit net de 6 mil. euro si estimeaza pentru anul acesta cresteri de 30% fata de 2006, mizand pe o cifra de afaceri de aproximativ 65 de milioane de euro si un profit net de 7,8 mil. euro.
"Doar in primele trei luni ale anului am inregistrat o crestere de 20% fata de anul precedent", a declarat Filipescu.
Elit Cugir, cu o cota de piata de 7%, potrivit informatiilor companiei, isi disputa piata regionala cu firme ca Agro Company (Alba) si Unicarm (Satu-Mare), iar la nivel national cu producatorii CrisTim, Aldis si Caroli.
Capacitatea de productie a fabricii detinute de Elit la Cugir este de 1.500 de tone de preparate din carne lunar, 90% din materia prima necesara productiei fiind importata, iar 60% sunt produse din carne de porc. Elit va mai investi anul acesta 1 mil. euro in campania de promovare, 700.000 de euro fiind destinati promovarii tv.
Elit isi comercializeaza produsele in proportie de 80% prin intermediul pietei traditionale si 20% prin lanturile de magazine Billa, Artima, Auchan, Real, Spar, Trident si Profi, insa circa 70% din totalul vanzarilor sunt realizate in Transilvania.
"Pana la sfarsitul anului, ponderea produselor distribuite prin retail va ajunge la 40%", a spus directorul de vanzari al companiei.
Compania detine sase centre logistice, dar si o retea proprie de magazine, patru unitati fiind situate in Alba Iulia si una in Cugir. Compania intentioneaza ca de anul viitor sa demareze exporturile, principalele tari vizate fiind Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO