Acţionarii Grand Hotel Italia din Cluj investesc 1 mil. euro într-un centru spa şi un club pentru a atrage noi clienţi. Gradul de ocupare a fost de numai 55% în şapte luni

11 sep 2018 Autor: Mirabela Tiron

Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele din Cluj parte a lanţului italian Select Hotels Group, cu afaceri de 28 de milioane de lei în 2017, a finalizat primele şapte luni din acest an cu venituri similare cu cele din perioada similară a anului trecut, potrivit oficialilor hotelului.

Deşi oraşul se află în topul destinaţiilor ce atrag turişti datorită festivalurilor organizate, Untold şi Electric Castel, hotelul a funcţionat la un grad mediu de ocupare de 55% în primele şapte luni.

„Facilităţile de divertisment sunt foarte importante pentru atragerea de turişti. Acum, aproape jumătate din businessul hotelier este generat de evenimentele de business, de la congrese medicale la cele IT. Vom investi peste un milion de euro într-un centru spa, cu piscină şi saună, un club pentru divertisment şi o parcare cu 150 de locuri“, a spus pentru ZF Simion Prunean, administratorul hotelului şi acţionar minoritar, cu un pachet de 5%.

Unitatea de cinci stele, cu o capacitate de 187 de camere, dar şi 14 săli de conferinţă, se întinde pe o suprafaţă de peste 30.000 de metri pătraţi.

Hotelul a fost deschis în 2011 în urma unei investiţii de peste 20 de milioane de euro făcute de familia  italiană Batani, care controlează mai multe unităţi hoteliere în Italia.

Preţul unei camere duble este de 557 de lei pe noapte, potrivit datelor de pe site-ul de rezervări booking.com.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.09.2018

 
Cuvinte cheie:
Acţionari
, Grand Hotel Italia
, Cluj
, investitii
, centru spa
, club
, gradul de ocupare
, Simion Prunean
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide