Companii

Acţionarii Grand Hotel Italia din Cluj investesc 1 mil. euro într-un centru spa şi un club pentru a atrage noi clienţi. Gradul de ocupare a fost de numai 55% în şapte luni

Acţionarii Grand Hotel Italia din Cluj investesc 1 mil....

Autor: Mirabela Tiron

11.09.2018, 00:07 1853

Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele din Cluj parte a lanţului italian Select Hotels Group, cu afaceri de 28 de milioane de lei în 2017, a finalizat primele şapte luni din acest an cu venituri similare cu cele din perioada similară a anului trecut, potrivit oficialilor hotelului.

Deşi oraşul se află în topul destinaţiilor ce atrag turişti datorită festivalurilor organizate, Untold şi Electric Castel, hotelul a funcţionat la un grad mediu de ocupare de 55% în primele şapte luni.

„Facilităţile de divertisment sunt foarte importante pentru atragerea de turişti. Acum, aproape jumătate din businessul hotelier este generat de evenimentele de business, de la congrese medicale la cele IT. Vom investi peste un milion de euro într-un centru spa, cu piscină şi saună, un club pentru divertisment şi o parcare cu 150 de locuri“, a spus pentru ZF Simion Prunean, administratorul hotelului şi acţionar minoritar, cu un pachet de 5%.

Unitatea de cinci stele, cu o capacitate de 187 de camere, dar şi 14 săli de conferinţă, se întinde pe o suprafaţă de peste 30.000 de metri pătraţi.

Hotelul a fost deschis în 2011 în urma unei investiţii de peste 20 de milioane de euro făcute de familia  italiană Batani, care controlează mai multe unităţi hoteliere în Italia.

Preţul unei camere duble este de 557 de lei pe noapte, potrivit datelor de pe site-ul de rezervări booking.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO