Companii

Acţionarii majoritari ai producătorului de cămăşi Braiconf au cumpărat terenurile fostelor platforme Comat SA şi Remat SA din municipiul Brăila, pentru 2,5 mil.lei, şi vor construi o nouă fabrică

Acţionarii majoritari ai producătorului de cămăşi...

Autor: Roxana Rosu

24.06.2021, 09:12 10977

Acţionarii majoritari ai producătorului de cămăşi Braiconf au cumpărat, prin intermediul a doua companii pe care le deţin, două terenuri cu suprafaţa totală de peste 63.000 mp pe care se află fostele platforme Comat şi Remat din Brăila, valoarea totală a celor două tranzacţii fiind de peste 2,5 milioane lei, a anunţat joi compania.

Braiconf este controlată în proporţie de 42,15% de Industries Benjamin Bucureşti, iar compania Electroargeş Curtea de Argeş are 26% din acţiuni.Alţi acţionari deţin 31,5%, potrivit datelor BVB.

Platforma Confidas.ro arată că Industries Benjamin este controlată în proporţie de 68% de Main Urban SRL (deţinută în proporţie de 100% de Ştefan Constantin – preşedinte al Electroargeş Curtea de Argeş şi fost preşedinte al Braiconf), de Dumitrache Silviu Bogdan (20%) – actual preşedinte al Braiconf Brăila şi de General Ventures SRL (12%).

Pe noile terenuri, compania va construi o nouă fabrică, unde va reloca producţia.

Suprafaţa cumulată a celor două terenuri reprezintă cel mai mare lot de teren din interiorul Brăilei, fiind situat în imediata vecinătate a zonei centrale a oraşului, în proximitatea Morii Lykiardopoulus.

Braiconf a anunţat în primăvară că vrea să relocheze fabrica şi să amenajeze un nou sediu, iar acţionarii au aprobat în AGA din aprilie o investiţie totală de aproape 9 milioane de euro. Managementul companiei a analizat mai multe oportunităţi de relocare a fabricii, printre acestea aflîndu-se patru terenuri şi cunoscutele Mori Violattos şi Lykiardopoulos, decizia asumată fiind aceea de a construi un sediu nou, modern, pe terenurile recent achiziţionate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO