Companii

Acţionarii CE Oltenia au votat pentru reluarea dialogului cu Tinmar Energy pentru a construcţia a patru parcuri fotovoltaice cu o putere totală instalată de 280 MW şi a unei centrale gaze naturale la Turceni. Negocierile cu Tinmar fuseseră sistate în octombrie

Acţionarii CE Oltenia au votat pentru reluarea...

Autor: Roxana Rosu

25.11.2022, 10:21 338

Acţionarii CE Oltenia au decis reluarea dialogului cu Tinmar Energy pentru a înfiinţa o serie de societăţi mixte care să contruiască patru parcuri fotovoltaice cu o  putere totală instalată de cca. 280 MW şi o centrală pe gaze naturale de 475 MW la Turceni.

Proiectele sunt incluse în Planul de Restructurare şi Decarbonare a CE Oltenia aprobat de Comisia Europeană.

Pe 12 octombrie 2022, acţionarii CE Oltenia au adoptat o hotărâre prin care au respins documentele tranzacţiei negociate cu Tinmar Energy, în urma avizului negativ dat de Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia.

Reluarea dialogului cu Tinmar Energy este posibil după ce acţionarii CE Oltenia au respins în AGEA atât anularea procedurii de selecţie pentru proiectele la care a fost desemnat Tinmar Energy “ofertant selectat”, cât şi reluarea procedurii de selecţie într-un mod accelerat pentru selectarea de investitori în vederea constituirii de societăţi mixte pe acţiuni pentru implementarea proiectelor.

Avizarea asocierii CE Oltenia – Tinmar Energy în noile condiţii ar permite respectarea calendarului asumat în ceea ce priveşte adăugarea de capacităţi noi pentru tranziţia la surse de energie mai puţin poluante şi pentru restabilirea viabilităţii CE Oltenia, companie cu rol strategic în Sistemul Energetic Naţional, se arată într=un comunicat al CE Oltenia.

Complexul Energetic Oltenia este cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România, care deţine 9 grupuri energetice, cu o putere instalata de 2595 MW.

Principalii acţionari: Ministerul Energiei (77%) şi Fondul Proprietatea (21,5 %).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO