Companii

Acţionarii polonezi au adus 7 mil. lei la capitalul distribuitorului de piese Inter Cars

Acţionarii polonezi au adus 7 mil. lei la capitalul...

Autor: Dana Ciriperu

28.07.2015, 00:00 164

Distribuitorul de piese şi accesorii pentru sectorul auto Inter Cars, care a intrat pe piaţa locală din 2008, a primit în mai o infuzie de capital de 7 milioane de lei (1,5 mil. euro), arată datele de la Registrul Comerţului. Compania a terminat anul trecut cu afaceri de 354 mil. lei, în creştere cu peste 50% faţă de 2013 şi a intrat pe profit după un rezultat negativ cu un an în urmă. Distribuitorul are 90 de salariaţi, arată datele de la mfinante.ro.

Cu acest rezultat, businessul pornit la Cluj-Napoca în urmă cu şaşte ani, este una dintre cele mai mari afaceri cu capital polonez de pe piaţa locală. Raportul de forţe în „meciul“ dintre România şi Polonia este net favorabil celor din urmă care au văzut potenţialul de creştere local după integrarea în UE şi au înfiinţat companii locale. Grupul polonez desfăşoară operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO