Companii

Acţionarii Real,- au aprobat transferul acţiunilor către Auchan

Acţionarii Real,- au aprobat transferul acţiunilor...

Autor: Cristina Roşca

22.05.2013, 21:49 1398

Real,- Group Holding, proprietarul hipermarketurilor cu acelaşi nume, a aprobat transferul părţilor sociale ale magazi­nelor Real de pe piaţa locală către Auchan România, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

„(Real,- Group Holding, n.red.) în calitatea mea de asociat unic, deţinând un număr de 191.300 părţi sociale, (...) cu o valoare nominală totală de 894.813.402 lei (echivalentul a 231.299.972,42 euro) adopt transferul părţilor sociale către cumpărător“, potrivit Monitorului Oficial unde scrie că decizia datează din 22 aprilie 2013. 

Transferul reprezintă un nou pas către finalizarea tranzacţiei dintre cei doi giganţi din retail care mai aşteaptă doar acordul de la Consiliul Concurenţei.

„Suntem în perioada de analiză a dosarului de către Consiliul Concurenţei“, spune Andreea Săvulescu, specialist marketing în cadrul Auchan.

La rândul lor, reprezentanţii Real spun că „această  tranzacţie trebuie să primească  întâi de toate acordul Con­siliului Concurenţei din România, toate etapele intermediare ale procesului de preluare fiind condiţionate de această aprobare“.

După ce vor primi acordul Concurenţei, magazinele Real vor trece efectiv în portofoliul francezilor şi vor primi numele de Auchan. Tranzacţia între cei doi giganţi este cea mai importantă din retailul autohton, fiind evaluată la peste 200 de milioane de euro, şi este totodată una dintre cele mai importante tranzacţii ale anului din România.

După finalizare, entitatea nou creată va avea peste 30 de hipermarketuri, afaceri ce merg spre 1 mld. euro şi peste 10.000 de angajaţi.

Cele 11 magazine Auchan au realizat anul trecut o cifră de afaceri netă de 425,8 mil. euro, cu circa 15 procente peste nivelul din anul anterior. La polul opus, Real a obţinut anul trecut vânzări de 569 mil. euro, în scădere cu 9,3% comparativ cu anul anterior.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO