Companii

Acţionarii Romgaz au aprobat majorarea plafonului de facilitate de credit deţinut la BCR cu 70 milioane lei, până la limita de 420 milioane lei, şi prelungirea cu 1 an a contractului

Acţionarii Romgaz au aprobat majorarea plafonului de...

Autor: Roxana Rosu

09.12.2022, 10:28 330

Acţionarii Romgaz au aprobat în adunarea generală de joi majorarea plafonului de facilitate de credit cu 70 milioane lei, respectiv de la 350 milioane lei la limita de 420 milioane lei, şi prelungirea cu 1 an a contractului încheiat cu BCR, a anunţat compania la BVB.

Contractul de facilitate de credit cu BCR prevede emiterea de instrumente de garantare sub forma scrisorilor de garanţie bancară (SGB) şi a scrisorilor de creditare de tip stand-by irevocabile (SBLC).

De asemenea, acţionarii au aprobat emiterea unei scrisori de garanţie bancară în sumă de 89.228 euro, în favoarea Floreasca Business Park, pentru garantarea obligaţiei de plată a chiriei imobilului în care Romgaz Black Sea Limited îşi va desfăsura activitatea.

 Romgaz are 15,4 mld. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 70% de statul român, prin Ministerul Energiei. Acţiunile SNG înregistrează o creştere de 3,1% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 532 mil. lei, arată datele BVB.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO