Companii

Actionarii Romprest vin cu 20 mil. euro in productia de energie

01.07.2009, 14:56 449

Romprest Service, companie care asigura servicii de curatenie, salubritate, paza si securitate, a finalizat achizitia unui teren in jurul Bucurestiului, tranzactie care s-a ridicat la aproximativ 8 mil. euro si care a fost semnata anul trecut.

Achizitia face parte din planul companiei de a dezvolta o unitate de productie de biogaz si energie electrica, prin valorificarea deseurilor menajere biodegradabile. Valoarea totala a investitiei se ridica la 20 mil. euro si are ca termen de finalizare anul 2011.
"Purtam tratative in ceea ce priveste achizitia instalatiilor de productie, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la aproximativ 20 de milioane de euro", a declarat Marin Necula, directorul executiv al Romprest Service.
In plus fata de achizitia terenului, Romprest a mai investit anul trecut peste 16 mil. euro in dotarea si modernizarea parcului de utilaje, 3 mil. euro au reprezentat investitiile in baza operationala din Chiajna a companiei, iar de 2,5 mil. euro au fost achizitionate europubele pentru populatie. Valoarea totala a investitiilor realizate anul trecut se ridica astfel la aproximativ 30 mil. euro.
Pentru acest an, investitiile companiei vor scadea la 4 mil. euro, majoritatea dintre acestea vizand consolidarea bazelor operationale ale companiei.
Compania a realizat in 2008 o cifra de afaceri de 386 mil. lei (peste 100 mil. euro), iar pentru acest se estimeaza o scadere a afacerilor la 320 mil. lei, cea mai afectata divizie a companiei fiind cea de facility management, care asigura servicii integrate de operare si intretinere a cladirilor. "Partea de facility management cred ca va avea de suferit in acest an ca urmare a deciziilor unor clienti. Fiind criza, majoritatea se gandesc de unde sa scada costurile, fiind un lucru general valabil in piata, care ne afecteaza si competitorii", a explicat Florin Bolchis, vicepresedintele Romprest. El a mai apreciat ca afacerile Romprest sunt impartite aproximativ egal ca pondere, intre clientii privati si cei publici, printre acestia numarandu-se Primaria Sectorului 1 al Capitalei, Aeroportul Henri Coanda, Gara de Nord sau Posta Romana, pe partea de clienti publici, si Cora, Mittal Steel, Tomis Mall sau Gevaro, pe partea de clienti privati. Contractul cu Primaria Sectorului 1 se ridica la 250 mil. euro si este incheiat pe o perioada de 15 ani.
Compania este controlata de fondul de investitii britanic 3i, cu peste 44% din participatie. Din actionariatul Romprest mai fac parte fondul de investitii Detaco, cu 42,7% din actiuni, si Aeroportul International Henri Coanda, cu 10% din actiuni, care cauta insa sa isi vanda participatia.
 
Clientii Romprest pe salubritate
  • Primaria Sectorului 1 Bucuresti (contract de 250 mil. euro)
  • Parcurile din Bucuresti (contract de 41 mil. euro)
  • Posta Romana
  • Primaria Piatra-Neamt
  • Primaria Tecuci
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO