Companii

Acţionarii Transelectrica au aprobat numirea a şapte membri provizorii în Consiliul de Supraveghere, cu mandat de 4 luni

Acţionarii Transelectrica au aprobat numirea a şapte...

Autor: Roxana Rosu

26.11.2018, 15:51 558

Acţionarii Transelectrica au aprobat la adunarea generală de astăzi numirea a şapte membri provizorii în Consiliul de Supraveghere al companiei, cu un mandat de patru luni, începând cu 30 noiembrie, anunţă compania energetică deţinută în proporţie de 58,68% de statul român.

Membrii votaţi sunt Gheorghe Olteanu, Ion Ciuculete, Liviu Ilaşi, Adrian Mitroi, Alin-Sorin Mitrică , Fănel Mihalcea şi Constantin Dumitru.

Gheorghe Olteanu a fost anterior preşedinte al Consiliului de Supraveghere, din aprilie 2018. Potrivit CV-ului publicat pe site, el a ocupat în perioada 2004-204 poziţia de director general la ICEMENERG, după ce anterior fusese director general in MInisterul Economiei şi director tehnic la Luxten SA.

Ion Ciuculete lucrează din 2011 ca inginer la Societatea Naţională a Sării . Liviu Ilaşi a fost  până anul trecut director general la COnpet SA, transpor­tatorul naţional de ţiţei şi gaze naturale.  

De asemenea, acţionarii au aprobat elaborarea de catre conducerea companiei a unui plan de reorganizare/restructurare pentru eficientizarea activităţii.

Săptămâna trecută, Constantin Saragea a fost revocat din calitatea de membru al directo­ratului Trans­elec­trica. El fusese numit în septembrie, pentru un mandat provizoriu de patru luni. La acea vreme, mai fuseseră numiţi membri ai directoratului: Adrian-Constantin Rusu, Andreea Georgiana Florea, Adrian Mircea Teodorescu şi Viorel Vasiu.

Totodată, Adrian-Constantin Rusu a fost desemnat preşedinte şi director general al companiei. El continuă în funcţia de preşedinte al directoratului după ce în mai 2018 a înlocuit-o la conducerea companiei pe Georgeta Corina Popescu, membru şi preşedinte provizoriu al Directoratului din septem­brie 2017.

Adrian Constantin Rusu a fost desemnat drept membru ai directoratului de către consiliul de supraveghere în data de 20 aprilie 2018.

Capitalizarea bursieră a Transelectrica (TEL) este de 1,678 miliarde lei (365 milioane euro), după ce de la începutul acestui an s-au realizat tranzacţii în valoare de aproximativ 171,8 mi­lioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO