Companii

Acţiuni inegale. Unele firme din construcţii au majorat salariile în pandemie cu până la 38%. Altele le-au redus

Acţiuni inegale. Unele firme din construcţii au majorat...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.06.2021, 07:35 511

Între 1% şi 38% sunt procentele de creştere pe care salariile din do­me­niul producţiei de materiale de con­strucţii le-au cunoscut în cursul anu­lui 2020, comparativ cu anul prece­dent, potrivit informaţiilor trans­mise de companiile care au răs­puns chestionarului ZF în vederea realizării anuarului Cei mai mari jucători din economie - ediţia 2021. Sunt însă şi cazuri în care nivelul salarial s-a menţinut constant, fără nicio schimbare anul trecut, dar şi unele în care veniturile au avut de suferit, scăzând cu până la 18%.

Dintre companiile respondente, producătorul de vopsele Cemacon înregistrează cel mai mare salariu, de peste 5.000 de lei, în cazul celorlalţi jucători remuneraţiile fiind cuprinse între 3.000 şi 4.800 de lei.

Companii precum Joris Ide (pro­du­cător de structuri metalice), Pro­cema (producător de oţel-beton) sau Casa Noastră (producător de tâm­plă­rie) au redus salariile oferite anga­ja­ţi­lor cu 4% până la 18%.

Companiile respondente au acti­vităţi în diferite sectoare ale dome­niului mai larg al construcţiilor şi includ producţie de materiale de construcţii, precum cărămizi, pavele, tâmplărie, vopsele sau acoperişuri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO