Companii

​Acţiunile Turkish Airlines au scăzut după interzicerea zborurilor între Turcia şi Statele Unite ale Americii

​Acţiunile Turkish Airlines au scăzut după...

Autor: Lorena Cornea

18.07.2016, 17:30 489

După tentativa de lovitură de stat din Turcia, cel mai mult a avut de suferit operatorul de zboruri naţional al Turciei, Turkish Airlines,  cu sediul central la aeroportul Ataturk din Intanbul. Acţiunile gigantului Turkish Airlines au scăzut luni cu 18,29% liberă de când americanii au interzis zborurile de orice fel între Turcia şi Statele Unite.

Administraţia Federală a Aviaţiei din Statele Unite a interzis sâmbătă toate zborurile dintre Turcia şi continentul american, la o zi după tentativa de lovitură de stat care a zguduit Turcia, ţară membră a NATO şi aliat critic al Americii, scrie usatoday.

Agenţia a emis un aviz spunând că interzice toate aeronavele comerciale şi private din SUA care operează în interiorul sau în afara oricărui aeroport din Turcia .

De asemenea, sâmbătă, Turcia a închis spaţiul aerian pentru avioanele militare în jurul bazei aeriene Incirlik, forţând SUA să oprească operaţiunile aeriene. Incirlik este baza Turciei care lasă Statele Unite să lanseze misiuni împotriva forţelor de stat islamice.

Turkish Airlines s-a clasat pe locul al patrulea în clasamentul companiilor aeriene alcătuit de World Airlines Awards din 2015, în timp ce acum se află pe locul al şaptelea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO