Companii

Activele CA Immo în România, evaluate la 444 mil. euro

Autor: Cristina Cuncea

23.05.2011, 23:35 270

Valoarea de piaţă a activelor CA Immo în România după preluareacompaniei Europolis, inclusiv proiecte în dezvoltare, este de 444milioane de euro, reprezentând aproape 20% din portofoliulcompaniei din Europa Centrală şi de Est estimat la 2,3 miliarde deeuro.

CA Immo, al doilea mare dezvoltator imobiliar din Austria,deţine în România nouă proiecte finalizate, evaluate la 382milioane de euro, având un randament mediu de 8,3%. Activele îndezvoltare sunt evaluate la 62 milioane de euro, potrivit datelorcompaniei. Grupul CA Immo a achiziţionat anul trecut companiaEuropolis, divizia de investiţii imobiliare a băncii austrieceVolksbank, pentru 272 milioane de euro.

Astfel, Europolis, cu active imobiliare de aproximativ 1,5miliarde de euro în Europa Centrală şi de Sud-Est, a devenit la 1ianuarie 2011 parte a CA Immo Group, cu activităţi în EuropaCentrală.

Portofoliul CA Immo în România cuprinde cinci clădiri de birouri- Opera Center I şi II, Bucharest Business Park, Europe House şiRiver Place, toate în Bucureşti, un proiect de retail - la Sibiu,un parc logistic - Europolis Park Bucharest, precum şi terenuripentru dezvoltare. Suprafaţa de închiriere efectivă a proiectelordin România totalizează 330.000 metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO