Companii

Adesgo vrea să vândă cu 13 milioane de euro terenul de la Tineretului

Adesgo vrea să vândă cu 13 milioane de euro terenul de...

Autor: Bogdan Alecu

15.07.2019, 07:10 3431

Adesgo SA a scos la vânzare clădirea şi terenul din calea Şerban Vodă din Capitală la aproape 17 ani de când compania a fost preluată de israelienii de la Argaman Industries.

Potrivit datelor, terenul are o suprafaţă de 13.726 mp, are o deschidere de 95 metri-liniari, un Coeficient de Utilizare a Terenului (CUT) de 1,8 şi un Procent de Utilizare a Terenului (POT) de 50%. Preţul cerut este de 950 de euro pe metru pătrat, adică de peste 13 mil. euro. Mo­mentan terenul nu dispune de un Plan Urbanistic Zonal, însă un PUZ este în lucru, potrivit datelor din piaţă.

Terenul de la Adesgo este „gard în gard“ cu un teren deţinut de Forte Partners, unde pe un lot de 18.000 mp acţionarii Forte Partners vor să construiască un proiect de birouri.

Potrivit proiectului, viitorul Şerban Vodă Offices prezintă clădiri de birouri de cinci-şase etaje înălţime şi va fi realizat efectiv de firma Şerban Vodă Plaza Development.

În contextul în care şi Adesgo s-ar transforma în proiect imobiliar, acesta ar urma noul trend al pieţei de a se concentra pe zona de centru-sud, după ce Vastint a deschis primele două clădiri din proiectul Timpuri Noi Square, iar cei de la One United au anunţat un proiect rezidenţial de lux în aceeaşi zonă. După ce ani la rând zona de nord a atras cele mai multe investiţii, atât în proiecte de birouri, cât şi rezidenţial din segmentul superior de preţ, zona de centru sud începe din nou să atragă atenţia investitorilor.

Adesgo SA este deţinută în proporţie de 99% de Loar BV, deţinută la rândul ei de compania israeliană Argaman Industries.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO