Companii

Adevărata diferenţă între Coca-Cola şi Pepsi

Adevărata diferenţă între Coca-Cola şi Pepsi

Autor: Cătălina Butan

22.12.2012, 19:33 18558

Majoritatea oamenilor au o preferinţă pentru Coca-Cola sau Pepsi, chiar dacă nu pot explica exact din ce cauză, însă o carte scrisă de un jurnalist american încearcă să ofere un răspuns la această întrebare, scrie Business Insider.

Care este diferenţa între cele două băuturi răcoritoare?

“Pepsi este mai dulce decât Coca-Cola. De asemenea, Pepsi are o uşoară aromă de lămâie, în timp ce Cola are o aromă slabă de stafide şi vanilie. Însă aceste arome îşi pierd din intensitate după primul pahar, lucru care dezavantajează Coca-Cola”, scrie Malcolm Gladwell, jurnalist la New Yorker, în cartea sa despre intuiţia umană, Blink.

În ceea ce priveşte conţinutul nutriţional, Pepsi are cu puţin mai mult zahar, calorii şi cofeină. În schimb, Coca-Cola are mai mult sodiu.

De asemenea mai există diferenţe între alte arome naturale din compoziţia celor două băuturi. Cu toate acestea, multe persoane nu pot face diferenţa între cele două băuturi.

Un studiu realizat de Samuel McClure şi Read Montague a arătat că preferinţele se împart în mod egal între consumatori, atunci când aceştia nu cunosc brandul băuturilor.

Ceea ce contează cu adevărat este brandul, iar Coca-Cola este indiscutabil în avantaj.

În 2011, Coca-Cola a deţinut 17% din cota de piaţă a băuturilor carbogazoase din SUA, urmată de ediţia dietetică, cu 9,6% şi Pepsi, cu 9,2%, potrivit publicaţiei Beverage Digest. Ediţia dietetică a Pepsi avea o cotă de piaţă de 4,9% în 2011 în SUA, dovadă a unei campanii publicitare reduse pentru acest produs.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO