Companii

adidas a închis magazinul din Piaţa Romană

adidas a închis magazinul din Piaţa Romană

Autor: Cristina Roşca

10.02.2012, 11:51 1749

Retailerul de echipamente sportive adidas a închis magazinul din Piaţa Romană din Bucureşti, unul dintre cele mai vechi şi mai cunoscute din Capitală.

"Standardele actuale de retail adidas impun o suprafaţă minimă pentru noile concepte de retail. Magazinul de pe bulevardul Magheru devenise prea mic pentru a putea susţine aceste concepte, motiv pentru care am luat decizia de a-l închide", spune Dimitris Karakassis, director general adidas Romania.

El mai spune că planurile viitoare ale companiei în România vizează formate de magazine cu suprafeţe mai mari, care să permită expunerea unui număr crescut de colecţii şi care să ofere consumatorilor o experienţă de shopping cât mai confortabilă.

adidas deţine magazine în mai multe oraşe din ţară. Printre ultimele deschise de retailer se numără un magazin pe două nivele din Centrul Istoric al Capitalei. adidas a fost primul mare retailer de haine care şi-a făcut curaj să intre aici.

Retailerul de echipamente sportive a obţinut în 2010 afaceri de 76 mil. lei (18 mil. euro) în scădere de la 88,8 mil. lei (21 mil. euro) în anul anterior şi un profit de aproape 5 mil. lei (1,2 mil euro) la jumătate faţă de cel din 2009.

AFACERI DE LA ZERO