Companii

Adidas: La inceputul acestui an se cumpara mai putin

04.02.2005, 00:00 178

Adidas Romania, filiala locala a producatorului german de echipament sportiv, va deschide anul acesta cel putin doua magazine exclusive.
"Avem programat un magazin in mall-ul care se construieste in Timisoara si unul in Bucuresti, insa nu in complexul comercial City Mall. Speram insa sa ami deschidem inca un magazin la Constanta", a declarat Tiberiu Almaghe, director general al adidas Romania.
Investitia pentru un magazin adidas variaza, potrivit lui Almaghe, in functie de dimensiunea magazinului si de dispunerea rafturilor, intre 120 de euro si 300 de euro pe metru patrat.
In prezent compania opereaza alte patru magazine situate in Bucuresti si unul in complexul comercial Iulius Mall din Iasi.
"Anul trecut a fost primul an de functionare pentru adidas Romania, in calitate de importator. Am reusit o dublare a vanzarilor fata de anul precedent, insa anul acesta nu vom mai inregistra aceeasi performanta. Excluzand magazinele noi care vor fi deschise pe parcursul anului, vom inregistra o crestere de aproximativ 15%", a completat Almaghe, care nu a dorit sa precizeze nivelul estimat al vanzarilor.
El spune ca la baza cresterii din acest an vor sta in principal produsele noi, mai ales colectiile din gama Originals, adica linia de produse aflate la limita dintre sport si moda.
"Spre deosebire de anul trecut, am remarcat o usoara tendinta de temperare a cumpararilor la inceputul acestui an. Este doar o senzatie, insa am observat ca sunt mai putini bani disponibili pentru imbracaminte. Este posibil ca cei cu venituri mai putine sa isi fi luat electrocasnice, iar cei cu venituri mai ridicate sa fi apelat si la niste credite ipotecare", a mai spus Almaghe.
Compania adidas Romania Srl, al carei actionar este grupul german, este de la inceputul anuui trecut importatorul si unicul distribuitor al producatorului german pe piata romaneasca.
Marca adidas este ins aprezenta oficial pe piata locala inca din anul din anul 1997, prin intermediul unui distribuitor, compania Alltrom Service, partea grupului de firme Alltrom.
Cinci ani mai tarziu, in anul 2002, filiala adidas din Ungaria a infiintat un birou in Bucuresti, birou care a dezvoltat intre timp reteaua de distributie, lucrand impreuna cu reprezentantii Alltrom Service.
Un an mai tarziu, adidas s-a implicat in mod direct pe piata romaneasca, preuland o parte dintre magazinele operate de Alltrom Service si infiintand adidas Romania Srl.
Principalii concurenti ai adidas pe piata romaneasca sunt in mare cei cu care grupul german concureaza si la nivel mondial - Nike, Reebok, Puma sau Lotto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO