Companii

Administratorul pârtiei din Vatra Dornei a construit cinci case de vacanţă şi a renovat cabana Dealul Negru

Administratorul pârtiei din Vatra Dornei a construit...

Autor: Mirabela Tiron

26.10.2018, 00:08 1497

„Zona ar fi salvată cu o autostradă care să ne lege de Satu Mare şi Suceava.“

Telescaun Negreşti, administratorul pârtiei Telescaun din Vatra Dornei, a investit în construcţia a cinci case de vacanţă şi a renovat cabana din partea supe­rioară a pârtiei.

„În acest an ne-am concentrat pe dezvoltarea capaci­tă­ţii de cazare, am ajuns la 65 de locuri de cazare la partea supe­rioară a pârtiei Telescaun“, a spus pentru ZF Paul Boan­cheş, unul din cei trei acţionari ai companiei Telescaun Negreşti.

Compania are în administrare 3 kilometri de pârtie. Transportul pe cablu se face printr-o instalaţie de tele­sca­un, care are 120 de scaune cu două locuri fiecare, baza de plecare fiind de pe strada Negreşti, urcarea se face până la cota la 1.300 de metri a versantului Dealul Negru.

În Vatra Dornei mai există pârtia Veveriţa, cu o lun­gime de 800 de metri, aflată în administrarea autorităţilor.

Vatra Dornei a atras anul trecut doar 50.000 de vizitatori care se cazau în unităţile turistice. „Acum facem trei ore până la Suceava şi sunt doar 120 de kilometri. Dacă aveam o autostradă veneau mai mulţi turişti din Suceava“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO