Companii

Adrian Gârmacea vrea să investească 4 mil. euro în dublarea capacităţii din fabrica de tâmplărie Electric Plus

Antreprenori locali

Adrian Gârmacea, proprietarul Elec­tric Plus din Bacău

Adrian Gârmacea, proprietarul Elec­tric Plus din Bacău

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.02.2021, 00:08 800

Producătorul de tâmplărie Elec­tric Plus din Bacău, deţinut de Adrian Gârmacea, inves­teşte 4 mil. euro în 2021 pentru du­bla­rea capa­ci­tăţii de pro­ducţie pentru fe­restre şi uşi din PVC, un de­mers care în­che­ie un ciclu in­ves­ti­ţional înce­put în 2014. Pro­iectul aş­teaptă încă apro­bă­rile de finan­ţa­re, sursa fiind credi­tele bancare.

„Ne dorim să du­blăm ca­pacitatea de pro­ducţie exis­tentă, de la aproxi­ma­tiv 800 de fe­restre pe zi la 1.600. În 2020, am fina­lizat construcţia noii hale de producţie în suprafaţă de aproxi­mativ 16.000 de metri pătraţi şi acum ne dorim utilarea cu maşini, utilaje şi echipa­mente. Valoa­rea acestora este de aproximativ 4 mi­lioa­ne de euro“, spune Adrian Gârmacea.

Electric Plus a re­a­lizat o cifră de afa­ceri de aproxi­mativ 160 de milioane de lei, adică o creş­te­re de 28% faţă de 2019. Profitul, din date­le provizorii, a ajuns la 12 milioa­ne de lei în 2020, adică plus 80%.

„Dacă supra­pu­nem aceste date peste contex­tul pandemic, putem spu­ne că am avut un an ex­cep­ţional“, adaugă antreprenorul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO