Companii

Adrian Grecu, şeful Mylan România: Lunar vindem un milion de cutii de medicamente în România. Circa 40% din vânzări sunt aduse de două produse

Adrian Grecu conduce Mylan România (fosta Abbott Products România) din 2011, după o experienţă internaţională

Adrian Grecu conduce Mylan România (fosta Abbott Products România) din 2011, după o experienţă internaţională

Autor: Mirabela Tiron

10.04.2017, 00:06 716
Adrian Grecu, şeful Mylan România (fosta Abbott Products România), spune că în primul trimestru din acest an vânzările companiei au fost similare cu cele din primele trei luni de anul trecut, pe piaţa locală fiind vândute, în medie, un milion de cutii de medicamente lunar.
 
„Medicamentul împotriva vertijului şi cel pentru trigliceride generează 40% din vânzările companiei pe piaţa locală. Medicamentele noastre ajung în 2.000-3.000 de farmacii prin intermediul distribuitorilor cu care lucrăm“, a declarat pentru ZF Adrian Grecu. Executivul şi-a început mandatul în România în 2011 după o experienţă internaţională, având funcţii precum cea de director comercial în cadrul Abbott Laboratories în India, Rusia sau China. Anul trecut compania Mylan a avut vânzări de 160 de milioane de lei pe piaţa locală, nivel similar cu cel din 2015. Com­pania are 130 de angajaţi.
 
Cel mai bine vândute medicamente sunt Betaserc, un medicament utilizat în tratarea vertijului, care aduce 20% din vânzări, Lipantil (folosit în reducerea trigliceridelor), ce contribuie tot cu circa 20%, dar şi  Bru­fen, medicament pentru durere şi Kreon, folosit în tratamentul pancreatitei. Cota de piaţă a My­lan în România este, potrivit com­paniei de cercetare de piaţă Cegedim, de 1,6%, ceea ce plasează com­pania pe locul 20 în piaţă. La nivel interna­ţional, Mylan, care are un portofoliu de 1.400 de produse care aco­peră toate ariile tera­peutice, se află în topul celor mai mari zece jucători de pe pia­ţa de generice din lume, alături de Teva, Sandoz şi Actavis. Din por­to­foliul Mylan în Ro­mânia fac parte 50 de produse, medi­ca-mente fără reţetă (OTC), dar şi medica­mente eliberate cu prescripţie medicală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO