Companii

Adrian Kaczmarczyk, Nokian Tyres: Am demarat primele recrutări pentru noua fabrică de la Oradea. Vom ajunge să avem management local

Adrian Kaczmarczyk, Nokian Tyres: Am demarat primele...

Autor: Bogdan Alecu

06.06.2023, 00:07 2186

Nokian Tyres a demarat operaţiunea de a recruta viitori angajaţi pentru noua fabrică de la Oradea, la scurt timp de la demararea construcţiei propriu-zise.

„Am recrutat deja directorul de HR care este român şi căutăm acum un director de fabrică şi o echipă de management. Echipa va fi un mix dintre expaţi Nokian şi executivi locali, dar pe parcurs va fi una operată şi condusă de români. Acum evaluăm piaţa forţei de muncă şi lucrăm cu agenţii locale de recrutare pentru noi angajaţi. Recrutarea va avea loc în două faze - începem cu oameni care vor veni de la fabricile din SUA şi Finlanda, dar vorbim de 2-3% din angajaţi. 550 de angajaţi vor lucra acolo în total şi vor fi recrutaţi din Oradea şi vor fi pregătiţi acolo. Acum lucrăm la politica de HR pentru România, dar noi plătim salarii competitive pentru noi. În Oradea vom colabora cu şcoli locale pentru a pregăti forţa de muncă. Sperăm ca Schengen să fie pe agendă şi România să intre cât mai repede. Nu este o problemă acum, pentru că suntem în UE şi NATO“, a spus Adrian Kaczmarczyk, SVP, supply operations, Nokian Tyres în cadrul conferinţei ZF Reindustrializarea României, realizată de ZF în parteneriat cu ROCA Industry, Chimcomplex şi BAT România.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro