Companii

Adrian Stănculescu, fondul de private equity Abris Capital: În 2023, în România vom face mai degrabă tranzacţii de tip add-on şi nu noi, mizând pe consolidarea portofoliului

Adrian Stănculescu, fondul de private equity Abris...

Autor: Cristina Roşca

23.01.2023, 00:07 823

Fondul de private equity Abris Capital va face în România, în 2023, mai degrabă tranzacţii de tip add-on şi nu noi, mizând pe consolidarea portofoliului.

„E o strategie ce are sens în contextul în care suntem pe final cu fondul numărul trei“, spune Adrian Stănculescu, partner, head of Romania în cadrul Abris Capital.

Până acum, Abris a ridicat trei fonduri, cel mai recent având o valoare de 500 mil. euro. Din totalul sumei, mai rămân doar 10-15% din bani, restul au fost investiţi în ţări din Europa Centrală şi de Est, în frunte cu Polonia şi România. Astfel, curând, chiar anul acesta, Abris va începe să strângă bani pentru cel de-al patrulea fond.

„Trebuie să existe o perioadă de suprapunere între cele două fonduri - între momentul în care se cheltuie ultimii bani dintr-unul şi se strâng bani pentru următorul. Poate dura şi mai bine de un an să strângi bani pentru un nou fond, mai ales în condiţii de incertitudine, cum se întâmplă acum.“

Totuşi, pentru 2023, Adrian Stănculescu se declară optimist. Unele dintre cele mai mari riscuri menţionate la final de 2022 - Europa nu poate trece cu bine peste iarnă sau războiul va escalada - nu s-au adeverit.

Sigur, există în continuare aceste riscuri, dar ele au fost minimizate, fapt ce ar putea încuraja investitori de peste Ocean să revină în zonă.

Abris Capital este unul dintre cei mai activi investitori financiari din România, pariind până acum pe plan local 250-300 mil. euro. Fondul de private equity are în portofoliu cinci companii locale - Green Group (reciclare), Pehart Tec (producţie), Dental Investments (stomatologie), GTS (IT) şi Hyperfy (IT).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO