Companii

Adrian Urdă, Cometex: Vom realiza investiţii de peste 200 mil. euro în retail până în 2025. Infrastructura nouă atrage şi proiecte

Adrian Urdă, Cometex: Vom realiza investiţii de peste...

Autor: Bogdan Alecu

30.01.2023, 00:07 2200

Construcţia autostrăzii 7 spre Moldova, al doilea pod peste Dunăre şi aderarea la Schengen sunt proiecte care atrag business către oraşe precum Focşani şi Giurgiu, motiv pentru care acestea intră şi pe radarul dezvoltatorilor de retail.

„Avem în plan investiţii în retail de peste 200 mil. euro până în 2025. În Giurgiu, Focşani şi Zalău vom avea inclusiv proiecte mixte, cu rezidenţial. La Focşani ne aşteptăm ca economia oraşului să fie susţinută de autostrada 7, iar Giurgiu, fiind oraş de graniţă va creşte odată cu aderarea la Schengen. În total în 2022 vom inaugura zece noi proiecte, inclusiv cel mai mare magazin Altex din ţară, în Voluntari“, a spus Adrian Urdă, CEO al Cometex, dezvoltator imobiliar de parcuri retail parte a grupului Altex.

Sunt vizate pentru investiţii în 2023 oraşele Dej, Vatra Dornei, Balş, Botoşani, Motru şi Giurgiu.

Cel mai complex proiect din acest an va fi la Giurgiu, unde actuala dezvoltare va fi extinsă.

Proiectul actual are acum 2.750 mp, cu Jisk, Pepco, Sportisimo, Zoomania. Investiţia va fi de 27 mil. euro pentru componenta nouă care va avea o suprafaţă închiriabilă de 13.500 mp.

"Ultimul proiect programat pentru 2023 este Giurgiu, cu un proiect mare care completează ceea ce avem deja acolo. Va fi unul mixt, cu rezidenţial. Este deja un supermarket acolo cu un retail park Noi l-am cumpărat de la un dezvoltator local. Mai este un Kaufland acolo plus un Lidl, iar deschiderea este programată în noiembrie-decembrie. În faţă am mai luat 5.000 mp pentru rezidenţial cu shopping center. Va fi primul nostru proiect mixt. Este o locaţie ultracentrală, în pătratul principal al oraşului. Ne dorim şi un cinematograf în proiectul de la Giurgiu", a spus Adrian Urdă.

În 2024 mai urmează un proiect la Timişoara, Bârlad, Rădăuţi, Petroşani, Hune­doara, Târgovişte, Călăraşi, Ilfov, Bragadiru, Odăi în Ilfov, Jilava, Pantelimon, Tg, Mureş şi Vaslui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO