Companii

Aeroportul Otopeni, în topul celor mai mari creşteri ale traficului de pasageri în UE

Aeroportul Otopeni, în topul celor mai mari creşteri...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.10.2016, 00:07 1441

Aeroportul Henri Coandă ( Otopeni) a avut anul tre­cut una dintre cele mai mari creşteri ale traficului între aero­porturile din Uniunea Europeană (UE), avansul de 12% situându-l foarte aproape de terminale cu un număr mult mai mare de pasageri precum Londra - Stansted (12,9%) din nord-estul capitalei Marii Britanii, Budapesta (13%) sau Dublin (14,9%), arată datele Eurostat.

Topul celor mai mare aeroporturi din lume este condus de Londra - Heathrow (aproape 75 mil. pasageri), Paris - Charles de Gaulle (65,7 milioane de pasageri) şi Frankfurt (60,9 milioane de pasageri).

Aeroportul din Bucureşti este depăşit în top nu doar de cele din capitale sau oraşe importante din vest, ci şi de des­ti­naţii turistice, aşa cum este aeroportul Malaga, care a fost tranzitat anul trecut de 14 milioane de pasageri, sau cel din Nisa, cu 12 milioane de pasageri. De asemenea, şi aero­por­turi din regiune precum cele din Praga, Budapesta şi Varşovia sunt înaintea Bucureştiului ca trafic. Aeroportul Henri Coandă suflă în ceafa terminalului din Budapesta, care a avut anul trecut peste 10 milioane de pasageri. Însă traficul de pe aeroportul din Budapesta a avut anul trecut un ritm de creştere mai mare decât cel din Bucureşti, astfel că diferenţa dintre cele două aeroporturi se adânceşte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO