Companii

Aerostar Bacău, activă în domeniul fabricaţiei de produse de aviaţie şi mentenanţă, a încheiat primele şase luni cu afaceri de 174 milioane lei, în creştere cu 8%, şi un profit net de 35 milioane lei, cu 12% peste S1 2020

Aerostar Bacău, activă în domeniul fabricaţiei de...

Autor: Roxana Rosu

27.08.2021, 09:14 695

Aerostar Bacău (ARS), companie ce activează în domeniul fabricaţiei de produse de aviaţie şi mentenanţă, a încheiat primele şase luni din 2021 cu o cifră de afaceri de 174 milioane lei, în creştere cu 8% faţă de perioada similară din 2020, iar profitul net s-a majorat cu 12%, la 35 milioane lei.

Din vânzările totale, livrările la export au avut o pondere de 65%, potrivit raportului financiar publicat la BVB.

Compania furnizează aerostructuri, componente şi ansambluri pentru industria globală de aviaţie având drept clienţi finali companii precum: Airbus, Ariane Group, Boeing, Bombardier, Dassault, GKN Aerospace, Gulfstream, Premium Aerotec, SAFRAN Landing Systems. Aerostar deţine autorizări pentru întreţinerea de avioane comerciale, fiind autorizaţi în prezent pentru executarea acestor lucrări la tipurile de avioane Boeing 737, seriile 300-900, familia de avioane Airbus 320, ceo & neo, cât şi pentru componente.

De asemenea, compania este centru de mentenanţă pentru avioanele F-16 din dotarea Armatei Romane şi face parte din lanţul global Raytheon de furnizare al sistemelor Patriot.

”În primul semestru al anului 2021 sectorul pentru fabricaţia de produse aeronautice este încă afectat de criză, iar impactul acestuia se reflectă în structura vânzărilor societaţii. Ca urmare a reducerii ratelor de producţie semnalate încă de anul trecut la mai multe programe de avioane comerciale, au avut loc scăderi organice ale vanzarilor”, e arată în raport.

La finele lunii iunie, Aerostar avea 1.644 angajaţi şi active totale de 569 milioane lei.

Aerostar Bacău are o capitalizare de 1.09 miliarde lei , acţionarul majoritar fiind  Iarom Bucureşti, cu 71,4%, în timp ce Evergent Investments (SIF2) deţine 15% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile ARS înregistrează o scădere de 3,3%, pe fondul unor tranzacţii de 363.000 de lei. În urma publicării raportului financiar preliminar, acţiunile scădeau vineri la ora 16.10 cu 4,2%, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO