Companii

Aerul ia locul drumurilor. Iaşiul bate tot la creşterea traficului pe aeroporturi: +115%

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.07.2016, 00:07 11438

Traficul pe cele mai mari cinci aeroporturi din ţară a crescut în medie cu peste 30% în primul semestru al acestui an, ajungând la peste 6,6 milioane de pasageri, arată calculele ZF.

Pe primul loc în topul creşterilor este aeroportul din Iaşi, care a consemnat un avans de 115% faţă de perioada si­milară a anului trecut. Astfel, aeroportul din Iaşi se în­dreap­tă cu paşi repezi spre ţinta de 800.000-850.000 de pasa­geri propusă pentru acest an.

„Anul viitor es­ti­măm să ajun­gem la 1,2 milioa­ne de pasa­geri. Avem în plan un pro­­iect care pre­ve­de dez­voltarea unui nou ter­minal pentru că ae­ro­portul a ajuns aproape de capa­ci­tate maximă. Odată cu creşterea tra­­ficului vine şi ne­­voia de in­ves­tiţii“, a  spus Alexandru Anghel, vicepreşedinte al consiliului de administraţie al aeroportului din Iaşi, care se clasează pe locul patru ca şi trafic în România.

Al doilea loc în topul majorărilor îl ocupă aeroportul din Bacău, al cincilea cel mai mare, cu un plus de 19% faţă de anul precedent. Trafic în creştere au avut şi aeropor­turile din Bucureşti, Timişoara şi Cluj, astfel că primele cinci aerogări din România ar putea ajunge la un total de peste 14 milioane de pasageri, conform calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO