Companii

Afacerea Steilmann a fost vanduta

Afacerea Steilmann a fost vanduta

Steilmann, cu 50 de locatii pe piata romaneasca, a avut in 2005 afaceri de 30 de milioane de euro si un profit net de 4 milioane de euro

11.10.2006, 18:26 367

Compania Steilmann Bukarest, cotata printre primele cinci pe piata textilelor din Romania dupa cifra de afaceri, a fost achizitionata de catre compania Miro Radici - Germania, in urma unei tranzactii la nivel international.
Miro Radici, cu afaceri anuale de peste 600 mil. euro, face parte din Miro Radici Group. Compania a anuntat preluarea grupului Steilmann, sub numele caruia opereaza cel mai mare lant de magazine de imbracaminte de pe piata romaneasca, care numara circa 50 de locatii, conform ultimelor date disponibile.
Miro Radici AG (Germania) face parte din Miro Radici Group. Valoarea tranzactiei prin care Miro Radici a ajuns in postura de jucator integrat pe piata de textile din Romania nu a fost facuta publica.
Steilmann Bukarest este un business in care omul de afaceri Romeo Pomponiu detine 49% din actiuni, restul fiind in posesia firmei Britta Holding BV din Olanda, al carei administrator este Ingrid Steilmann. In 2005, Steilmann Bukarest a inregistrat o cifra de afaceri de 30 mil. euro, in crestere cu 50% fata de anul anterior, si un profit net de peste 4 mil. euro.
Contactat de ZF pentru comentarii asupra tranzactiei, Romeo Pomponiu, care ocupa si pozitia de director general al companiei, a spus: "Nu fac declaratii deoarece datele referitoare la tranzactie sunt confidentiale".
Reprezentantii firmelor Steilmann si Miro Radici nu au facut niciun comentariu pe acest subiect pana la inchiderea editiei.
Unii jucatori de pe piata de textile se asteapta ca pe termen scurt sa nu aiba loc schimbari in structurile companiei, urmand ca decizii strategice de extindere sau de restrangere a businessului din Romania sa nu fie luate mai devreme de un an sau doi ani.
Compania are 1.421 de angajati si unitati de productie la Sighetu Marmatiei, Satu Mare, Craiova si Sibiu, potrivit ultimelor date disponibile. Asemenea altor companii de profil din Romania, cea mai mare parte a productiei Steilmann se realizeaza in sistem lohn, fiind livrata la export.
Radici detinea 50% din activele grupului Steilmann inca din 2003, vanzarea companiei fiind necesara pentru a evita falimentul, potrivit reprezentantilor Steilmann.
Miro Radici a anuntat ca va pastra pe piata brandul Steilmann, care este bine pozitionat si pe pietele din Europa de Est.
Prin achizitionarea Steilmann Group, divizia de textile a Miro Radici ocupa un loc strategic in industria textila la nivel mondial.
Miro Radici Fashion, una dintre diviziile cumparatorului, are o cifra de afaceri anuala de peste 600 mil. euro.
Dupa achizitia Steilmann si a reprezentantelor la nivel mondial ale grupului, oficialii Miro Radici estimeaza o cifra de afaceri de peste 1 mld. euro pana la sfarsitul anului 2006.
"Grupul Steilmann va avea de beneficiat de pe urma Miro Radici. Compania va asista Steilmann in incercarea de a reveni pe o pozitie de top in Germania si pentru continua dezvoltare a Steilmann in Europa de Est", spun oficialii Steilmann.
Miro Radici face parte din Miro Radici Group si a fost fondata in 1994 la Dortmund, in Germania. Grupul mai detine Miro Radici Textile&Energy, producator de fire si fibre sintetice, aceasta companie intrand cu operatiuni si in Romania in 2000.
Industria textila din Romania s-a confruntat anul trecut cu probleme, afacerile unora dintre jucatori ajungand chiar la faliment. Industria de textile, care ruleaza 9,5 miliarde de euro, este invadata de importurile din Asia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO