Companii

Afaceri de 18 mil. euro pentru germanii de la Stangl in 2007

02.11.2006, 13:11 106

Stangl Instalatii SRL, divizia grupului german MCE Building Technology cu activitati in domeniul constructiilor, estimeaza pentru anul viitor o crestere de 80% a cifrei de afaceri, pana la circa 18 milioane de euro.
"Avem numeroase lucrari in domeniul instalatiilor sau al climatizarii pentru proiecte de birouri, logistice sau de retail dezvoltate de investitori germani in Romania. Anul acesta, vom inregistra o crestere a afacerilor de circa 80%, pe care speram sa o realizam si anul viitor", a declarat pentru ZF Ulrich Geier, directorul diviziei de dezvoltare externa in cadrul MCE Building Technology.
Printre proiectele la care a participat Stangl in Romania se numara constructia noului sediu al Automobile Bavaria, importatorul BMW in Romania, un proiect industrial pentru producatorul de anvelope Continental si lucrari de instalatii pentru hipermarketuri Kaufland, impreuna cu firma de constructii germana Lupp. Stangl Instalatii are in prezent circa 75 de angajati.
"Piata constructiilor din Romania este in continua crestere si foarte multi dintre clientii nostri din Germania vor sa intre pe piata locala. Principalele tinte ale acestora sunt proiectele logistice si de retail", precizeaza Geier.
Stangl construieste si monteaza instalatii tehnice de alimentare, executa lucrari de instalatii pentru incalzire, climatizare, aerisire, tehnico-sanitare, electrice, de masurare, de comanda si de reglare sau de protectie impotriva incendiilor. In plus, dupa finalizarea lucrarilor de executie a cladirilor noi, compania deruleaza si activitati de facility management, prin preluarea cladirilor si administrarea tehnica si de infrastructura a acestora.
Printre competitorii Stangl in Romania se numara MET Engineering (Turcia), TIAB (Romania), Soprex-IMI (Romania), Lindab (Suedia) sau SystemAir (Suedia).
Compania Stangl GmbH a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 147 de milioane de euro si are circa 1.000 de angajati, in timp ce intreg grupul MCE Building Technology a inregistrat vanzari de peste 950 de milioane de euro. Compania Stangl detine sucursale in Germania, Romania, Cehia, Polonia si Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO