Companii

Afacerile Arctic au sărit de 2,5 mld. lei în 2019 după un avans de 9%. La creştere a pus umărul şi fabrica de maşini de spălat deschisă în a doua parte a lui 2019

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Cristina Roşca

10.04.2020, 19:20 314

Producătorul de electrocasnice şi-a dublat cifra de afaceri în ultimii şapte ani l Businessul s-a aflat pe un trend ascendent – mai lent sau mai accelerat – în fiecare din ultimii 12 ani, chiar şi în perioada crizei economice de acum un deceniu. Pariul salvator pentru Arctic au fost atunci exporturile. În continuare, 83% din producţia celor două fabrici pleacă peste graniţă, către 85 de pieţe din întreaga lume.

Producătorul de electrocasnice Arctic, ce deţine în România două fabrici în judeţul Dâmboviţa – una la Găeşti unde realizează frigidere şi o alta la Ulmi unde se produc maşini de spălat -, a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 2,52 mld. lei, cel mai mare nivel de până acum.

Faţă de anul anterior businessul a crescut cu aproape 9%, însă faţă de 2008-2009 cifra de afaceri s-a triplat. Doar în ultimii şapte ani grupul turc Arcelik, ce deţine local operaţiunile Arctic, a dublat businssul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO