Companii

Afacerile austriecilor de la Hirsch Porozell au crescut cu 10%

Afacerile austriecilor de la Hirsch Porozell au crescut...

Autor: Laurentiu Cotu

06.01.2015, 00:01 585

Producătorul de polistiren expandat pentru termoizolaţii şi ambalaje Hirsch Porozell, subsidiara locală a grupului austriac Hirsch Servo AG, a încheiat anul 2014 cu afaceri de aproximativ 9,5 mil. euro, în creştere cu 10% faţă de anul anterior. Austriecii deţin pe plan local două fabrici, una la Răscruci, judeţul Cluj, unde se fabrică plăci termoizolante din polistiren expandat pentru construcţii, şi una la Oradea, unde se realizează ambalaje din polistiren expandat pentru protecţia produselor electrocasnice, audio-video sau TV. Hirsch produce ambalaje pentru companii precum Samsung, Webasto sau De’Longhi.

„Suntem optimişti pentru anul 2015 şi ne vom orienta cu predilecţie către micile proiecte rezidenţiale. Nu ne punem mari speranţe în proiectele de reabilitatare termică cu implicare guvernamentală, fiindcă nu vrem să ne bazăm strategia pe ceea ce nu depinde de noi“, a declarat pentru ZF Bogdan Roman, director general al Hirsch Porozell. Circa 15% din rulajul companiei este generat de industria ambalajelor, iar restul de cea a construcţiilor. „Avem aproximativ 50 de angajaţi în fabricile din Cluj şi Oradea, iar în 2015 dorim să consolidăm afacerile acestor două centre de profit, să optimizăm producţia şi să creştem sănătos’’, a spus Bogdan Roman. Piaţa de polistiren expandat, folosit în general pentru izolarea termică a pereţilor, este estimată la aproximativ 2,6 milioane de metri cubi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO