Companii

Afacerile crizei încep să îşi depună armele: în comerţ au fost radiate cele mai multe firme

Afacerile crizei încep să îşi depună armele: în...

Autor: Corina Mirea

08.09.2014, 00:06 84
Aproape 50.000 de antreprenori şi-au luat adio în primele şapte luni ale anului de la businessurile pe care le conduceau, în scădere cu numai 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.
 
Cele mai multe dintre firmele care şi-au închis porţile au fost înfiinţate după 2008, semn că recesiunea nu i-a învăţat pe antreprenori să se îndrepte către domenii mai previzibile şi mai puţin afectate de dinamica economiei.
 
„Nu mi se pare ciudat faptul că cele mai multe dintre firmele desfiinţate anul acesta sunt cele deschise după 2008, pentru că, în primul rând, mare parte din ceea ce se înfiinţează, în jur de 60%-70%, dă faliment după primii 3-5 ani şi cu atât mai mult în pe­rioade de criză“, spune Dragoş Cabat, ma­na­ging partner în cadrul firmei de consultanţă Financial View.
 
 
Majorarea taxelor, tot mai greu de suportat de către firme
 
Şi statisticile arată că ul­ti­mii şase ani au îngro­pat me­diul de business, nu­mă­rul firmelor des­fi­inţate fiind de şase ori mai mare în 2014 decât în 2008, ulti­mul an de „gra­ţie“ din punct de ve­de­re economic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO