Companii

Afacerile din comerţ au crescut cu 8,2% în primele două luni din 2019, după accelerarea dinamicii anuale la 9,1% în februarie

Afacerile din comerţ au crescut cu 8,2% în primele...

Autor: Roxana Rosu

03.04.2019, 10:20 100

Afacerile din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) au crescut în primele două luni ale anului cu 8,2%, ca serie brută, şi cu 8% ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit INS.

În luna februarie, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 2,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,2%.

În schimb, raportat la februarie 2018, comerţul a avansat cu 9,1%, brut, şi 9,5% ca serie ajustată.

Creşterea din primele două luni ale anului a fost susţinută de vânzările mai mari de produse nealimentare (+11,4%), de  carburanţi pentru autovehicule în magazine specializate (+9,4%) şi  de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,5%).

în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, vânzările de produse nealimentare au urcat cu 10,9%, cele de  carburanţi cu 9,5% şi cele de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 4,1%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO