Companii

Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele două luni cu 8,3%, după avansul vânzărilor de produse nealimentare cu 11%

Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în...

Autor: Roxana Rosu

05.04.2018, 09:46 74

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele două luni ale anului, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,3%, respectiv cu 8,7%, a anunţat joi INS.

În luna februarie, afacerile din comerţ au scăzut cu 3,3% faţă de luna precedentă, ca serie brută, şi cu 2,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, comerţul cu amănuntul a crescut cu 5% ca serie brută, cu cu 6,6% ca serie ajustată.

În primele două luni ale anului, comerţul cu amănuntul a urcat cu 8,3% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+11,1%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+8,2%)  şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,7%).

De asemenea, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, creşterea de 8,7% a fost susţinută de vânzările de produse nealimentare (+11,9%), alimentare, băuturi şi tutun (+8,4%) şi de comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,9%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO