Companii

Afacerile din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor au crescut în august cu 13,4%, faţă de august 2016

Afacerile din serviciile de piaţă prestate...

Autor: Cristina Bellu

13.10.2017, 09:50 46

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut în august atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,4%, respectiv 12,6% faţă de perioada similară a anului trecut.

Avansul afacerilor din serviciile de piaţă prestate în special întreprinderilor serie brută s-a datorat creşterilor înregistrate la activităţile de transporturi (+17,5%), la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+16,3%), la activităţile de comunicaţii (+6,5%) precum şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+5,8%), arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei au scăzut cu 0,6%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august, comparativ cu luna august 2016, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 12,6%, datorită creşterilor înregistrate la  activităţile de transporturi (+17,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+17,0%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+7,0%) şi la activităţile de comunicaţii (+6,0%). Activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei au scăzut cu 3,2%.

În luna august, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a scăzut ca serie brută cu 1,2%  şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,6% faţă de luna precedentă.

În perioada ianuarie-august 2017, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut faţă de primele opt luni din 2016 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,5%, respectiv cu 13,0%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO