Companii

Afacerile fabricii de componente auto Joysonquin din Ghimbav, Braşov, au crescut cu 11% în 2021, ajungând la peste 571 mil.lei. Clienţii sunt constructorii auto Daimler, Volkswagen, BMW, Audi sau Porsche

Afacerile fabricii de componente auto Joysonquin din...

Autor: Laurentiu Cotu

09.06.2022, 17:00 475

Producătorul de volane şi elemente ornamentale pentru bord, uşi şi consola centrală a automobilelor Joysonquin Automotive Systems România (fosta Quin România), subsidiara locală a concernul chinezesc Joyson, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de aproape 571,3 mil. lei (116,1 mil. euro), în creştere cu 11% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut o pierdere netă de 10,6 mil. lei (2,1 mil. euro), de la un profit net de aproximativ 9,1 mil. lei (1,9 mil. euro) în anul precedent, conform datelor publice. Joysonquin Automotive Systems România a ajuns în 2021 la 951 de angajaţi, cu 55 de oameni mai mult faţă de 2020.

Joysonquin produce în fabrica de la Ghimbav elemente de interior pentru autoturismele premium, cum ar fi ornamente de uşi şi bord, console de mijloc şi volane. Clienţii sunt constructorii auto Daimler, Volkswagen, BMW, Audi sau Porsche. Materialele utilizate în producţie sunt furnire de diferite esenţe, carbon, aluminiu şi material plastic special. Compania este prezentă pe piaţa locală din anul 2003, ca subsidiară locală a grupului german Quin, care a fost achiziţionat în ianuarie 2015 de concernul chinezesc Joyson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO