Companii

Afacerile fabricii de componente auto şi telecom Faist din Oradea au scăzut cu 27% în 2020, ajungând la 224 mil. lei

Afacerile fabricii de componente auto şi telecom Faist...

Autor: Laurentiu Cotu

12.07.2021, 20:40 234

Furnizorul de componente pentru infrastructura telecom şi industria auto Faist Mekatronic, parte a grupului britanic Faist, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de aproximativ 224,9 mil. lei (46,7 mil. euro), în scădere cu peste 27% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania şi-a adâncit anul trecut pierderile, ajungând la 19,4 mil. lei (4 mil. euro), de la aproximativ 7 mil. lei (1,5 mil. euro) în 2019, conform datelor publice. Faist Mekatronic a avut anul trecut un număr mediu de 959 de angajaţi, potrivit mfinanţe.ro.

Faist Mekatronic este una dintre cele mai mari companii din Bihor, judeţ unde domină industria componentelor auto şi cea a încălţămintei. Compania produce la Oradea piese turnate din aluminiu, având în portofoliu proiecte în infrastructura telecom, pentru Ericsson, Nokia, Kathrein, dar şi proiecte în industria auto pentru Mahle, Borg Warner, Hella, Konsberg, Brose, Eaton, Wabco, Schaeffler sau grupul Magna, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii Faist.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO