Companii

Afacerile fabricii de scaune Plimob din Sighetu Marmaţiei au scăzut cu 10% în 2020, ajungând la 177 milioane de lei

Afacerile fabricii de scaune Plimob din Sighetu...

Autor: Laurentiu Cotu

17.05.2021, 00:00 88

Compania Plimob din Sighetu Marmaţiei, în acţionariatul căreia se află şi antreprenorul Vasile Godja, unul dintre fur­nizorii locali importanţi de scaune pentru concernul sue­dez IKEA, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 177 mil. lei (36,7 mil. euro), în scădere cu 10% faţă de anul anterior, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza da­te­lor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut în 2020 un profit net de aproximativ 4,1 mil. lei (858.000 de euro), mai mic cu 36% faţă de anul precedent, când Plimob a rea­lizat un câştig net de aproape 6,5 mil. lei (1,4 mil. euro), conform datelor publice. Producătorul mara­mureşean de scaune a ajuns anul trecut la un număr mediu de 1.251 de angajaţi.

Fabrica de scaune din Sighetu Marmaţiei şi-a început activitatea în urmă cu 135 de ani, când au fost realizate şi primele produse tâmplareşti, printre care şi scaunele curbate. Plimob este o companie cu capital integral privat, având ca principal domeniu de activitate producerea de scaune pliante şi mic mobilier din lemn.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO