Companii

Afacerile furnizorului de combustibil Smart Diesel Arad, preluat de germanii de la DKV, au crescut cu 6% în 2021, depăşind 1,5 miliarde lei

Afacerile furnizorului de combustibil Smart Diesel Arad,...

Autor: Laurentiu Cotu

21.06.2022, 17:30 221

Compania Smart Diesel din Arad, fondată de antreprenorii români Ovidiu Andrieş şi Daniel Imbre şi preluată la finalul anului 2020 de către grupul german DKV, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 1,571 mld. lei (319,3 mil. euro), în creştere cu 6% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri totale de 1,478 mld. lei (305,6 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Smart Diesel a realizat anul trecut un profit net de 43,4 mil. lei (8,8 mil. euro), în scădere cu 7% faţă de anul precedent, când compania a avut un câştig net de peste 46,6 mil. lei (9,6 mil. euro), potrivit datelor publice. Smart Diesel a ajuns în 2021 la un număr mediu de 135 de angajaţi.

Smart Diesel oferă clienţilor carduri de combustibil, combustibil vrac, soluţii pentru plata taxelor rutiere şi servicii de recuperare a TVA.

Businessul Smart Diesel a fost conceput mai ales pentru clienţii comerciali, compania având o reţea de benzinării pe plan local şi parteneriate pe plan extern în mai multe ţări. Alimentarea se poate face atât pe teritoriul României, cât şi în Austria, Slovenia, Belgia, Spania, Franţa, Germania, Cehia, Ungaria sau Luxemburg, potrivit site-ului companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO