Companii

Afacerile furnizorului de materiale de construcţii Olint din Rădăuţi au crescut cu 16%, la 117,4 mil. lei

Afacerile furnizorului de materiale de construcţii Olint...

Autor: Laurentiu Cotu

31.08.2018, 00:00 727

Compania Olint Com din Radăuţi, judeţul Suceava, cu activităţi în producţia, comerţul şi distribuţia materialelor pentru construcţii şi amenajări interioare, administrată de Georgeta Cuseac, a raportat pentru 2017 o cifră de afaceri de 117,4 mil. lei (25,7 mil. euro), în creştere cu peste 16% faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de aproape 10,4 mil. lei (2,3 mil. euro), în uşoară scădere faţă de anul anterior, şi un număr mediu de 163 de angajaţi, conform datelor publice.  Compania este prezentă de 23 de ani pe piaţă, perioadă în care a trecut de la un mic magazin de desfacere, la supermarketul care a devenit principalul centru comercial din zonă în domeniul materialelor de construcţii şi amenajări.  Printre furnizorii companiei din Rădăuţi se află Wienerberger Porotherm, Saint-Gobain Isover, Druckfarben (unic distribuitor pe zona Suceava-Botoşani), Ferroli, Alveus, Ceramica Iaşi sau Kronlux Braşov, potrivit informaţiilor de pe site-ul Olint.

Firma a intrat şi pe segmentul de producţie, cu o unitate devenită operaţională în vara anului 2011. Olint produce sub marca proprie Rufster profile de ţiglă metallică şi tablă cutată, accesorii pentru sistemele de acoperiş, sistem de drenaj, profile gips-carton şi casete pentru faţadă. Unitatea de producţie are o suprafaţă de aproximativ 2.200 mp şi o capacitate de peste 7,3 milioane de metri pătraţi pe an, cu cinci linii de ţiglă metallică şi trei linii de tablă cutată, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Pe lângă materialele fabricate în unitatea de producţie proprie, compania comercializează şi produse complementare sistemelor de învelitori: folie anticondens, şuruburi şi accesorii de montaj. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO